Humanitarna izložba Slobodana Maleševa Bobice

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

25. 09. 2018

Humanitarna izložba Slobodana Maleševa Bobice

Humanitarna izložba novinara i fotografa iz Bečeja Slobodana Maleševa Bobice, našeg kolege koji je od samog početka u RAB Srbiji, produžena je u Galeriji ,,Krug" do petka, 28. septembra. Sav prihod od prodatih Bobičinih fotografija otići će za nastavak lečenja njegovih sugrađana Ivane Ćurčić, Ivana Filipčeva i Erika Kalmara.

„Bečejke, Bečejci i još ponešto...“ naziv je izložbe fotografija koja je 12. septembra otvorena u Galeriji ,,Krug” u Bečeju. Na zahtev samih građana koji nisu stigli da posete izložbu, organizatori – Kancelarija za mlade opštine Bečej – odlučili su da trajanje ove humanitarne postavke bude produženo do petka, 28. septembra. 

Kupovinom jedne od 119 fotografija ili majica sa potpisom autora, građani mogu pomoći i pružiti podršku mladim Bečejcima - Ivani Ćurčić, Ivanu Filipčevu i Eriku Kalmaru, koji su teško oboleli, iako i sam autor izložbe vodi borbu sa opakom bolešću. 

Nina Malešev, Bobičina kćerka, kratko nam je u telefonskom razgovoru rekla da je veoma ponosna na svog tatu, koji zbog bolesti nije mogao da prisustvuje otvaranju izložbe, što je svojim fotografijama pomogao drugima, a i njemu su mnogi pomogli.       

Fotografije su izrađene u rezoluciji 30x45cm, a početna cena je 1.000 dinara. Po želji samog autora – prednost u kupovini imaju oni posetioci koji su se i našli ispred njegovog objektiva. Postavka broji mnoštvo fotografija na kojima su ovekovečeni i članovi KUD-a „Đido“.

Fotograf Slobodan Malešev Bobica decenijama svojim foto - aparatom beleži mnoge Bečejke i Bečejce, njihove važne trenutke, ali i događaje u samom Bečeju. Bobica je ovekovečio i sve Radio dane RAB Srbija, a jednom prilikom je, baš na Radio danima, izjavio: ,,Znaš, ja ne vidim baš najbolje kada nemam objektiv”.

A sa objektivom (ili bez) Bobica vidi svet i sve nas baš onako kakvi bi svi trebalo da budemo – humani.

Izložba „Bečejke, Bečejci i još ponešto...“ trajaće do 28. septembra. Bobica je, inače, autor preko 100.000 fotografija, a ovo je prilika da vidite i kupite neke od njih.

image1