14. Radio dani RAB Srbija

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

25. 10. 2017

14. Radio dani RAB Srbija

Udruženje radio stanica RAB Srbija će po četrnaesti put, od 5. do 7. novembra, organizovati Radio dane.

Jesenje Radio dane RAB Srbija, koji će biti održani od 5. do 7. novembra, u hotelima ,,Prezident" i ,,Elitte” na Paliću, otvoriće državni sekretar za informisanje Aleksandar Gajović i Maja Rakovic, predsednica Udruženja RAB Srbija.
Jedino reprezentativno udruženje radio-stanica u Srbiji – RAB Srbija, po četrnaesti put, okupiće medijske profesionalce iz zemlje i regiona.

Ove jeseni će priliku da na stručno-edukativnom skupu razmene mišljenje, ali i čuju šta je novo u radio-industriji imati vlasnici i direktori ukupno 129 radio-stanica (članica RAB Srbija), kao i urednici, novinari, voditelji i dizajneri zvuka, ali i kolege iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Predsednica Udruženja radio stanica RAB Srbija Maja Rakovic izjavila je da će i ovi Radio dani, koje RAB organizuje sedmu godinu zaredom, biti prilika za razmenu esnafskih ideja s ciljem da se poboljša i unapredi položaj radio-industrije kako u zemlji, tako i u regionu jer, kako kaže, savremeni radio danas slušaocima ima mnogo toga da ponudi.

Ukupno sedam predavanja i jedan okrugli sto održaće na 14. Radio danima RAB Srbija, na kojima učestvuju eminentni gosti: ambasador Andrea Orizio, šef misije OEBS-a u Srbiji, Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti, Antingona Andonov, šefica kabineta Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, Marija Matić, direktorka za planiranje medija „Direct Media”, Lela Saković iz Centra za edukaciju, Goranka Jednak Maksimović iz „Radio Days Europe”, Vladimir Pandurov, međunarodni menadžment konsultant za evropske projekte, i Željko Tomić, dizajner zvuka.

Akcenat okupljanja organizator RAB Srbija ove jeseni stavlja na teme koje su tražile članice: rad na online platformama, aktuelna dešavanja u sferi radio-industrije, osnovne i napredne tehnike u obradi snimanog zvučnog materijala, poslovna komunikacija, uvod u savremenu komunikaciju i analiza njihove upotrebe u advertajzingu, poštovanje principa ravnopravnosti i tolerancije u medijima, novi trendovi, istraživanja slušanosti i prodaja na radiju i pisanje EU projekata.

Agenda 14-ih Radio dana RAB Srbija je u prilogu.