Pokrajina raspisala medijske konkurse

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

02. 03. 2017

Pokrajina raspisala medijske konkurse

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama raspisao je 1. marta četiri konkursa za sufinansiranje projekata iz oblasti informisanja za 2017. godinu.

Ukupno je za sufinansiranje projekata iz pokrajinske kase namenjeno 62,2 miliona dinara.

            Reč je o konkursima za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osetljivih grupa, za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja, za unapređenje profesionalnih standarda u ovoj godini i za podsticanje javnog informisanja na srpskom jeziku u zemljama u okruženju u 2017. godini.

             Za Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2017. godini namenjeno je 52,2 miliona dinara i to za medijske sadržaje na srpskom jeziku: 46 miliona dinara (pri čemu je za privatna preduzeća opredeljeno 43 miliona, a za nevladine organizacije tri miliona), a za medijske sadržaje na jezicima nacionalnih manjina: 6,2 miliona dinara (pri čemu je za privatna preduzeća opredeljeno 4,2 miliona dinara, a za nevladine organizacije dva miliona). Podsticanje javnog informisanja na srpskom jeziku u zemljama u okruženju biće sufinansirano sa 6 miliona dinara, a unapređenje profesionalnih standarda sa 1,5 miliona dinara. Konkurs za sufinansiranje projekata iz oblasti javnog informisanja osetljivih grupa u 2017. godini, odnosno medija koji objavljuju informacije na znakovnom jeziku ili Brajevom pismu ili na drugi način omogućavaju tim licima da nesmetano ostvaruju prava u javnom informisanju ima budžet namenjen medijima od 2,5 miliona dinara.

            Konkurs je raspisan mesec dana to jest do 31. marta.