27. Radio dani RAB SRBIJA: Bogata agenda i gosti iz zemlje i inostranstva

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

07. 05. 2024

27. Radio dani RAB SRBIJA: Bogata agenda i gosti iz zemlje i inostranstva

27. Radio dani RAB SRBIJA biće održani od 12. do 14. maja u hotelu ,,Mona Plaza“ na Zlatiboru.

Udruženja radio stanica RAB SRBIJA organizuje 27. Radio dane, u hotelu Mona Plaza na Zlatiboru, od 12. do14. maja, kada će okupiti veliki broj kolega iz zemlje i inostranstva: vlasnike i direktore radio-stanica iz Srbije, Nemačke, Velike Britanije, Severne Makedonije, Mađarske i Hrvatske, ali i urednike, voditelje, dizajnere zvuka i radijske marketing stručnjake, kao i goste iz drugih medijskih udruženja i televizija.

Radio dane će u nedelju, 12. maja svečano otvoriti predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. 

image1    image3 

Organizatori su pripremili bogatu i raznovrsnu agendu sa dva panela i pet predavanja.

“Pobednik u oglašavanju na lokalu je radio!” – naziv je panela koji će moderirati Nikola Kovačević, general manager Naxi radija (Beograd). O marketinškim kapanjama i oglašavanju na radio-stanicama, o izazovima i uspesima govoriće: Goran Mitić (Naxi OK radio, Vranje), Alen Marić (Naxi Max radio, Čoka), Bane Savić (Radio Stari Grad, Kragujevac), Jovica Batanski (Naxi Ami radio, Kikinda), Mina Đurić (Radio Fruška Gora, Ruma), Milan Medenica (Lux Naxi radio, Smederevo) i Dragica Stanojčić (Radio San, Užice).

Naziv drugog panela je “Radio kao najbolji life coach / Da li je radio najpopularnija društvena mreža?“

Moderator će biti Nevena Azinović, kreativni direktor Naxi radija, Beograd, a panelisti: Maja Rakovic, predsednica RAB SRBIJA i glavna i odgovorna urednica Naxi radija iz Beograda, Mugdim Šehalić, član UO Udruženja za tržišne komunikacije Srbije, Tomislav Jakobović, konsultant Brand Media Consulting iz Hrvatske, Gjorgi Savev, vlasnik i direktor Ctiy radija iz Severne Makedonije i doc.dr. sc. Anita Šulentić, predsednica Instituta radijske industrije Hrvatske.

Kada je reč o predavanjima, na 27. Radio danima RAB SRBIJA govoriće Lawrence Galkoff, general manager Radioplayer Worldwide na temu „Radioplayer – Budućnost radija u kolima“.

image7    image6 

Iz Nemačke dolazi Karl-Heinz Kessler, on je general manager RCS Europe SARL a govoriće o radijskom softveru ,,RCS – Evolucija audio sveta".  

O tajnama zvuka, pod nazivom “Studijska akustika, mikrofoni i procesori – put zvuka do slušalaca“ pričaće Gyula Horvath iz Mađarske, a on je šef tehnike Retro radio, Radio 1 i Best FM radija.

Sa Radio Beograda 1 dolazi kao predavača Nataša Raketić, odgovorni urednik jutarnjeg programa Radio Beograd 1, a naziv njenog predavanja je ,,Transmedia storytelling i radio“.  

Brankica Janković,  poverenica za zaštitu ravnopravnosti predstaviće “Priručnik za novinare i novinarke“.

Prve večeri Radio-dana goste i učesnike zabavljaće Ana Stanić, Petar Wagner Fantom i Milan Bujaković i Taboo band, a drugo veče će nastupiti Aleksandar Sofronijević sa orkestrom.

27. Radio dani tradicionalno će biti završeni radno - Skupštinom RAB SRBIJA.