RAB SRBIJA obeležava 15 godina postojanja

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

18. 01. 2024

RAB SRBIJA obeležava 15 godina postojanja

Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA obeležiće svoj rođendan 31. januara u IN Hotelu. To će biti prilika i kada će biti dodeljeno priznanje ,,Radijski prijatelj godine”, kao i posebne nagrade za radio-stanice koje su u RAB SRBIJA od osnivanja ovog medijskog udruženja.

Petnaest godina postojanja reprezentativno medijsko udruženje i samoregulatorno telo RAB SRBIJA, koje okuplja čak 169 radio-stanica iz naše zemlje, proslaviće u sredu, 31. januara u beogradskom IN Hotelu.

image1  image2 

Tim povodom biće dodeljene i specijalne nagrade “Zlatni član RAB SRBIJA” za 15 radio-stanica koje su u RAB SRBIJA od osnivanja i koje su svojom kreativnošću, posvećenošću i trudom dale veliki doprinos radu RAB  SRBIJA i radiju u Srbiji.

image3  image4 

Ovom prilikom biće dodeljena i nagrada ,,Radijski prijatelj godine” koje udruženje dodelju od 2020. godine pojedincu koji svojim radom i angažovanjem doprinosi osnaživanju radijske industrije naše zemlje i regiona.

Ovo laskavo priznanje za 2023. godinu će predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic uručiti dr Katarini Tomašević, pomoćnici ministra za informisanje i telekomunikacije. 

image5  image6 

U obrazloženju ove odluke navedeno je ,,da je dr Katarina Tomašević dala veliku podršku radiju kao mediju prilikom izrade medijskih zakona tokom 2023. godine”.

Ovo priznanje do sada su dobili: novinar i pisac Miloš Rajković, medijski konsultant u Brand Media Consulting Tomislav Jakobović, direktorka RTV Pančevo Tanja Cuk i koordinatorka Sektora za elektronske komunikacije RATEL-a Natalija Varagić.

                                          image7