Održana i druga obuka RAB Srbija ,,Bez senzacionalizma"

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

13. 12. 2023

Održana i druga obuka RAB Srbija ,,Bez senzacionalizma"

Udruženje radio-stanica RAB Srbija organizovalo je poslednjeg vikenda novembra drugu obuke pod nazivom "Bez senzacionalizma”, a uz pomoć Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Obuka za novinare, voditelje i urednike sa regionalnih i lokalnih radio-stanica održana je od 24. do 26. novembra na Zlatiboru, u hotelu ,,Mir”, a obuci su prisustvovali predstavnici radio-stanica iz Subotice, Bačke Palanke, Smedereva, Novog Pazara, Užica, Rume i Čačka.  

image2 

Predavači su bile novinarke i urednice sa višegodošnjim iskustvom Tanja Jordović i Marina Dimitrić.

Neke od tema obuke su bile: Etika, senzacionalizam i osnovi novinarsta, zakonske regulative,  novinarstvo od profesionalizma do komercijalizacije, uz brojne primere, a obuka je završena radionicom za polaznike.

image3 

Cilj obuka je da voditeljima, novinarima i urednicima sa regionalnih i lokalnih radio-stanica predavači pomognu u pripremi i realiziji kvalitetnog radijski programa sa svim najvažnijim vestima za slušaoce, kao i kako da u obilju različitih, često i neproverenih informacija, odaberu one relevantne.

image4 

Udruženje RAB Srbija je na Konkursu za sufinansiranje projekata organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih standarda u oblasti javnog informisanja u 2023. godini Ministarstva informisanja i telekomunikacija dobilo sredstva za organizovanje dve obuke "Bez senzacionalizma".