,,Radijski prijatelj godine" je dr Katarina Tomašević

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

07. 11. 2023

,,Radijski prijatelj godine" je dr Katarina Tomašević

Godišnje priznanje ,,Radijski prijatelj godine" dobila je dr Katarina Tomašević, pomoćnica ministra za informisanje i telekomunikacije, odlučili su članovi Skupštine RAB Srbija.

Ovogodišnji dobitnik priznanja ,,Radijski prijatelj godine”, koje dodeljuje Udruženje radio-stanica i samoregulativno telo RAB SRBIJA je dr Katarina Tomašević, pomoćnica ministra za informisanje i telekomunikacije.

U obrazloženju odluke stoji da je dr Katarina Tomašević dala veliku podršku radiju kao mediju tokom rada na izradi medijskih zakona.

,,Zbog velike podrške radiju i ogromnog angažovanja na izradi medijskih zakona, jednoglasno je odlučeno da ovogodišnji dobitnik priznanja ,,Radijski prijatelj godine” bude dr Katarina Tomašević, pomoćnica ministra za informisanje i telekomunikacije. Uverili smo se u njenu veliku podršku radiju u svakom trenuntku i želju da zajedno doprinesemo tome da radio industrija u Srbiji napreduje i unapređuje se" - navedeno je u obrazloženju. 
image1(predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic i dr Katarina Tomašević)

Na sednici Skupštine RAB SRBIJA, koja je održana 31. oktobra, poslednjeg dana jesenjih Radio-dana je jednoglasno prihvaćen predlog da dr Katarina Tomašević dobije godišnje priznanje ,,Radijski prijatelj godine" koje dodeljuje Udruženje radio-stanica i samoregulativno telo RAB SRBIJA.

RAB SRBIJA svake godine dodeljuje nagradu ,,Radijski prijatelj godine" pojedincu koji svojim radom i angažovanjem doprinosi osnaživanju radijske industrije naše zemlje i regiona.