Javne rasprave o zakonima o javnom informisanju

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

11. 09. 2023

Javne rasprave o zakonima o javnom informisanju

Javna rasprava o Nacrtu zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrtu zakona o elektronskim medijima trajaće do 7.oktobra, a biće organizovana i četiri okrugla stola.

Prvi okrugli sto će se održati 13. septembra u Beogradu u Privrednoj komori Srbije, sledeći će biti u Nišu 20. septembra, a zatim 27. septembra u Novom Sadu i 4. oktobra u Kragujevcu.

Udruženje radio-stanica RAB Srbija poziva kolege da uzmu učešće u javnoj raspravi i daju doprinos u izradi medijskih zakona Srbije.

Na svim javnim raspravama ispred RAB SRBIJA učestvovaće Maja Rakovic, predsednica RAB-a i članica Radne grupe za izradu nacrta Zakona o javnom informisanju i medijima, Ferenc Berček, zamenik predsednice RAB SRBIJA i Đorđe Kujović, advokat RAB SRBIJA. Takođe, u pomenutiom gradovima na javnim raspravama učestvovaće i advokat Stevan Pajović kao član Radne grupe za izradu nacrta Zakona o elektronskim medijima.

Javne rasprave su zakazane:

13.09. u 11h Beograd, Privredna komora Srbije, Velika sala, Resavska 15

20.09. u 11h Niš, Oficirski dom, Orlovića Pavla bb

27.09. u 11h Novi Sad, Skupština grada Novog Sada, Velika sala na I spratu, Žarka Zrenjanina 2, ulaz III

04.10. u 11h Kragujevac, Zgrada uprave grada, Skupštinska sala, Trg slobode 3

Kako je ranije, prošle nedelje, rekao ministar informisanja Mihailo Jovanović na ova dva zakona radilo se suštinski, sa puno fokusa, kao i da su oni pisani u skladu sa medijskom strategijom i sa evropskim direktivama o audio vizuelnim medijskim sadržajima.

Jovanović je naglasio da predloženi nacrti zakona imaju za cilj da unaprede sistem javnog informisanja u Srbiji i stvore uslove za bolje regulisanje tržišta elektronskih medija.