U slavu RADIJA

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

12. 02. 2023

U slavu RADIJA

Svetski dan radija 13. februar, Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA obeležava velikom promocijom radija kao medija. Svih 160 članica ovog udruženja će u svojim programima puštati specijalni džingl kojim svojim slušaocima čestitaju Svetski dan radija.

Svetski dan radija 13. februar, Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA obeležava velikom promocijom radija kao medija. Svih 160 članica ovog udruženja će u svojim programima puštati specijalni džingl kojim  svojim slušaocima čestitaju Svetski dan radija. RAB SRBIJA broji 160 radio-stanica i od svog osnivanja 2010. godine radi na stalnoj promociji radija kao medija, ali i na edukaciji svojih članova, kroz organizovanje dva puta godišnje stručnog seminara pod nazivom ,,Radio-dani RAB Srbija“.  

- Na radio stanicama se čuje naš džingl s porukama ljubavi upućen svim slušaocima - svima onima koji verno prate naše programe iz dana u dan. RAB SRBIJA je godinu dana stariji od Svetskog dana radija i to je za nas veoma značajno jer smo mi kao udruženje, uspostavljanje Svetskog dana radija dočekali sa već brojnim članstvom i sa prvom velikom promotivnom kampanjom o radiju – ističe Maja Rakovic, predsednica RAB SRBIJA.

image1(Foto RAB:Maja Rakovic)

Članice RAB SRBIJA dobijaju tokom godine, pored pomenute edukativne pomoći i sve informacije o radio-industriji u svetu, ali i pravne savete. Cilj je što bolji položaj radija na medijskoj sceni.

- Udruženje RAB Srbija konstantno radi na unapređivanju marketinških planova članica, ali i na poboljšanju položaja radija na medijskoj sceni Srbije. Moram da podsetim na podatak da je na globalnom nivou, radio najviše konzumiran medij. Radio je godinama unazad medij kome se najviše veruje. To je i najkorišćeniji medij na svetu i to je podatak različitih međunarodnih izveštaja, koji su objavljeni sada povodom Svetskog dana radija – rekla je Maja Rakovic, koja je kao predsednica RAB SRBIJA članica više državnih radnih tela i učestvuje i izmenama seta medijskih zakona.  

Predsednica RAB SRBIJA Maja Rakovic proglašena je za počasnog ambasadora online konferencije ,,Radiolucija“  koja će biti održana danas i sutra, te će kao uvodni govornik prezentovati koncept i značaj organizovanja Radio dana u Srbiji.  

Za Svetski dan radija uz zvuk džinglova koji će se emitovati na svim radio-stanicama članicama RAB SRBIJA, ovo udruženje otvorilo je i Instagram stranicu – volimradio.    

image2(Foto: RAB Srbija)

Udruženje radio-stanica RAB SRBIJA pored novootvorenog instagrama, ima i fejsbuk stranicu, sajt, a  objavljuje i newsletter. Ustanovili su i nagradu V(RAB)AC za najbolje reklame i džinglove i priznanje ,,Radijski prijatelj godine“ za pojedinca koji pomaže radiju kao mediju.

Udruženje je počelo s pripremom Prolećnih Radio dana i sastavljanju liste predavača i gostiju, koji godinama unazad dolaze iz celog sveta. 

Na kraju, podsećanje da je RAB SRBIJA ponosni partner Radiodays Europe, koji će ove godine biti održani u Pragu.