Formairana nova Radna grupa za izradu medijskih zakona

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

23. 11. 2022

Formairana nova Radna grupa za izradu medijskih zakona

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović doneo je odluku o formiranju nove Radne grupe za izradu medijskih zakona. U ovom telu biće Maja Rakovic predsednica Udruženja radio-stanica RAB Srbija.

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović doneo je odluku o formiranju nove Radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima, koja će danas održati prvi sastanak.

U ovoj radnoj grupi biće Maja Rakovic ispred Udruženja radio-stanica RAB Srbija, koja je predsednica tog medijskog udruženja.  

Sastanak je zakazan za 12 sati, u Palati Srbije. Radnu grupu čini 20 članova, a pored Maje Rakovic u ovom telu su iz novinarskih udruženja i advokat Gordana Konstantinović (UNS), Kruna Savović (NUNS), Veljko Milić (NDNV), Izabela Branković (Asocijacija medija), Dragana Čabarkapa (Sindikata novinara Srbije), Nevena Krivokapić (Asocijacije onlajn medija), Marija Obrenović (Lokal pres) i dr Saša Mirković (ANEM).

Radnoj grupi predsedava Dejan Stojanović (Ministarstvo informisanja i telekomunikacija), a tu su i Ela Ki Simić i Irena Injac (Ministarstvo finansija), Ivan Kovačević ( Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave), Tatjana Rakić (Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog), Aleksandra Koprivica (Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja), Julija Hut Jeličić (Ministarstvo pravde), Marija Perišić (Ministarstvo za evropske integracije), Ružica Mačukat (Agencije za privredne registre), Milan Josimov (Kancelarija za informacione tehnologije i elektronske usluge) i Miloš Mićić (Republički sekretarijata za zakonodavstvo).

Radna grupa bi trebalo do 30. decembra da dostavi Ministarstvu za informisanje i telekomunikacije tekst radne verzije Nacrta Zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima.