Novi ministar informisanja Mihailo Jovanović

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

27. 10. 2022

Novi ministar informisanja Mihailo Jovanović

Novi ministar zadužen za informisanje je dr Mihailo Jovanović, koji će biti na čelu novoformiranog Ministarstva informisanja i telekomunikacija.

Poslanici Skupštine Srbije izabrali su juče novu Vladu Srbije sa 25 ministarstava. Jedna od novina je da smo dobili novo ministarvo koje će se baviti informisanjem – Ministarstvo za informisanje i telekomunikaciju, a na čelo tog ministartsva izabran je dr Mihailo Jovanović.

Jovanović dolazi iz IT sektora. Bio je dosadašnji prvi čoveka e-Uprave, odnosno direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. U njegovoj biografiji stoji da je diplomirao i magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata u generaciji. Doktor je ekonomskih nauka i docent za užu naučnu oblast kvantitativne metode. Radio je i u Telekomu Srbije  i Pošti Srbije.

Prethodnih godina informisanje je bilo u okviru Ministarstva kulture i informisanja, koje je nakon odvajanja sektora za informisanje postalo Ministarstvo kulture. Skoro dve godine bilo je upražnjeno mesto državnog sekretara za informisanje, te se očekuje da će novo ministarstvo uskoro imenovati sekretara.

image2 

 

 

(Foto: sajt Kancelarije za informacione tehnologije i el.upravu)