REM raspisao tri konkursa za pružanje medijske usluge

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

09. 08. 2022

REM raspisao tri konkursa za pružanje medijske usluge

REM je raspiso konkurse za radio-stanice na području Beograda, kao i konkurs za petu nacionalnu televizijsku frekvenciju i konkurs za televizijsko emitovanje sa Avale.

Raspisan je konkurs za radio-stanice na području Beograda, zatim konkurs za petu nacionalnu televizijsku frekvenciju, kao i konkurs za zonu raspodele sa Avale.

Na sajtu REM-a stoji da je raspisan Javni konkurs za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge radija putem terestričkog analognog prenosa na području regiona – Grad Beograd, a biće dodeljeno 12 dozvola.

Takođe, danas je objavljen i Javni konkurs za izdavanje dozvole za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa za područje cele Republike Srbije, a po ovom konkursu biće dodeljena jedna dozvola. Reč je o petoj nacionalnoj televizijskoj frekvenciji.

Javni konkurs za izdavanje dozvola za pružanje medijske usluge televizijskog emitovanja putem terestričkog digitalnog prenosa sa (alotmenta) Avale je isto raspisan i ovde je u planu dodela tri dozvole.

Tekstovi i uslovi konkursa objavljeni su na sajtu REM-a. Rok je 60 dana od dana raspisivanja konkursa, a Savet REM-a je ovu odluku doneo na sednici 29. jula.