Rojtersov institut: Većina redakcija tokom 2021. primjenjivala hibridni način rada

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

14. 03. 2022

Rojtersov institut: Većina redakcija tokom 2021. primjenjivala hibridni način rada

Istraživanjem su obuhvaćeni mediji iz 42 zemlje sveta čiji su predstavnici govorili o izmenjenim uslovima rada tokom pandemije koronavirusa.

Istraživanje Rojters instituta za studije novinarstva o promenama u načinu rada novinskih redakcija tokom 2021.godine pokazalo je da je većina ispitanih medija (79%) primjenjivala hibridni način rada, te da petina njih smatra da bi se zaposleni trebalo vratiti u kancelarije na puno ili većinu radnog vremena.

Hibridni rad prema engleskom rečniku ,,Collins" predstavlja izmenjeni način radnog okruženja, poput kombinacije rada od kuće i iz kancelarije, a koji se u svetu masovno počeo primjenjivati tokom pandemije koronavirusa.

Kada je reč o promenama u načinu rada, istraživanje je pokazalo i da su medijske organizacije tokom 2021. nastavile sa redizajniranjem kancelarija, nadogradnjom tehnologija, smanjenjem kancelarijskih prostorija, kao i pregovaranjem sa zaposlenima o ugovorima koji bi im omogućili fleksibilniji rad. Osim toga, ovo istraživanje je pokazalo i da su neke medijske  redakcije zabrinute zbog toga što bi takav hibridni način rada mogao prouzrokovati manjak kreativnosti i komunikacije kod zaposlenika, kao i pojavu negativnog uticaja na mentalno zdravlje zaposlenih.

Većina ispitanika (70%) smatra i da su sa fleksibilnim načinom rada, novinske organizacije postale učinkovitije, dok su online sastanci održani tokom prisilnog rada na daljinu, često bili kraći i više poslovni, dok je skraćeno vreme putovanja na posao oslobodilo vreme za produktivniji rad.

image1

Mnogi ispitanici su, kako se navodi, rekli i da je teže vratiti starije novinare u kancelarije, što dovodi do poteškoća u procesu obuke mladih novinara i rizika da mlađi novinari budu zanemarani.

Glavni urednik CBC Newsa iz Kanade Brodie Fenlon je rekao da su redakcije s razlogom napravljene kao “otvoreni prostori” i da je uprkos odličnom poslu obavljenom tokom rada na daljinu, bez sumnje bolje kada se radi zajedno u timu.

Zaposleni nemačke RTL televizije, kako se navodi u istraživanju, nedostajao je rad iz kancelarija, kao i to da istovremeno uživaju u višku fleksibilnosti tokom hibridnog modela rada.

Postoji i primer britanske novinske kompanije Reach PLC koja je u martu 2021. objavila da je zatvorila oko 75% svojih kancelarija i da će mnogi novinari stalno raditi od kuće, a svi zaposleni će u određenoj meri raditi pod hibridnim uslovima gde će odlaziti na sastanake ili u kancelariju, po potrebi.

Bez obzira na održavanje sastanaka uživo ili online, BBC je bio objavio preporuke za učinkovitije održavanje sastanaka generalno.

Istraživanje je obuhvatilo predstavnike 64 printana medija (48%), 33 digitalna (25%), 28 komercijalnih medija ili javnih servisa (21%), a ostali su bili predstavnici novinskih agencija ili organizacija za proveru činjenica.

Autori istraživanja su Federica Cherubini, Nic Newman i Rasmus Kleis Nielsen.

 

Tekst:MConline redakcija

Izvor: Reuters Institute