Vlasnici Ami i Palas radija dobitnici godišnje nagrade Grada Kikinde

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

29. 12. 2021

Vlasnici Ami i Palas radija dobitnici godišnje nagrade Grada Kikinde

U sklopu svečanog obeležavanja Dana grada, juče je upriličena svečana dodela Nagrade grada Kikinde, kao i priznanja za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, preduzetništva, humanitarnog rada i sporta. Među dobitnicima, a za humanitarni rad su i Slađana i Jovica Batanjski, vlasnici Ami Naxi radija i Palas radija.

Vlasnici dve kikindske radio-stanice Ami i Palas, bračni par Slađana i Jovica Batanjski, ovogodišnji su laureati nagrade koju dodeljuje Grad Kikinda. Ovo najviše gradsko priznanje koje se dodeljuje na Dan grada dobili iz oblasti humanitarnog rada, a priznanje im je uručio gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač. On je juče, tom prilikom, na svečanosti izjavio ,,Svi koji su danas nagrađeni su zaista to i zaslužili. Neki od njih su na neki način nevidljivi, ali su vrhunski u poslu kojim se bave i njihov doprinos društvu je nemerljiv”. 

Ovo je bila prilika da porazgovaramo sa Slađanom Batanjski.   

image3(Nikola Lukač, Slađana i Jovica Batanjski) 

RAB: Najviše gradsko priznanje Grada Kikinde uručeno je vama, vlasnicima radio-stanice, za humanitarni i dobrotvorni rad. Recite nam nešto više o humanitarnim akcijama za koje ste nagrađeni?

Batanjski: Naša medijska kuća obezbedila je prošle godine beskontaknte toplomere za kikindske škole, a  pre epidemije smo godinama organizovali akcije podele paketića za najmlađe slušaoce. Takođe, uključujemo se i u sve humanitarne akcije koje imaju za cilj da se pomogne našim sugrađanima, pre svega deci Kikinde.

RAB: Da li su i ostali zaposleni na radiju bili uključeni?

 Batanjski: Da. Mi smo izuzeto dobar i složan tim i svi mi zaposleni na obe radio-stanice u svemu zajedno učestvujemo, što me posebno raduje.

image1

RAB: Koliko dugo se bavite humanitarnim radom?

Batanjski: Smatram da svaki čovek koji je u prilici treba da pomogne, to je nekako prirodno u čoveku.  Kada nisam bila u mogućnosti materijalno da pomognem,  naš doprinos je bio u tome da puštamo oglase, pozive. da apelujemo, promovišemo putem naših medija. Evo, sada već četiri godine smo uključeni u akcije i pomažemo. To planiramo da radimo i u narednom period. 

 

 

 

(Foto: Čedomir Vujanić)