RAB Srbija - Uspešno održana obuka za članice “Marketing u teškim vremenima”

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

09. 11. 2021

RAB Srbija - Uspešno održana obuka za članice “Marketing u teškim vremenima”

Udruženje radio stanica RAB SRBIJA uz podršku Ministarstva kulture i informisanja uspešno realizovalo obuku “Marketing u teškim ekonomskim vremenima”.

Udruženje radio stanica RAB Srbija organizovalo je od 01.10. do 03.10. na Zlatiboru obuku za članice pod nazivom “Marketing u teškim ekonomskim vremenima” uz podršku Ministarstva kulture i nformisanja, Sektora za informisanje i medije.

Obuku RAB SRBIJA pohađale su kolege sa 20 lokalnih i regionalnih radio stanica iz cele Srbije – Užica, Apatina, Knjaževca, Vranja, Jagodine, Ćuprije, Novog Sada, Pančeva, Kragujevca, Titela, Rume, Srbobrana, Niša, Kraljeva, Paraćina, Beograda…

Krizni period uzrokovan pandemijom COVID-19 većina stanica u celom svetu su sa poteškoćom prebrodile, a neke su, posle prvog šoka, uspele da stanu na noge i naprave pravi bum u promociji i na pravi način iskoristile sve prednosti koje pruža radio. 

Na predavanja na Zlatiboru u Hotelu Mir, RAB SRBIJA pozvao je kolege iz Radija 88 iz Segedina da ispričaju svoje utiske i prenesu svoja iskustva iz tog perioda. Radio 88 je jedna od najstarijih privatnih radio stanica u Mađarskoj, a već godinama unazad je najslušaniji lokalni radio u zemlji.  Oni su promocijom i raznim akcijama uspeli da učvrste svoju poziciju na tržištu i da dokažu da su pravi lokalni radio i servis građana Segedina.

Predavanjem pod nazivom "Aktivnosti kada sve ostalo stane!" koje je održao je Bagdi Zoltan, direktor prodaje i marketinga Radija 88 otvorena je serija predavanja. Pored njega, programski direktor istog radija, Nacsa Norbert govorio je o tome koje aktivnosti su preduzeli tokom kriznog perioda izazvanog pandemijom korona virusa.

Nakon njih, predavanje "Corona killed the Radio Star" održao je Ferenc Berček, zamenik predsednice RAB Srbija. On je govorio o pristupu klijentima i mogućnostima obraćanja klijentima u toku kriznog perioda - kako istaći prednosti radija napsram ostalih medija i zašto je za klijente dobro da izaberu radio za oglašavanje.

Uz to, učesnici su imali priliku da budu deo interaktivnih radionica na kojima su prolazili kroz praktične primere razgovora sa potencijalnim klijentima.

Polaznici seminara bili su izuzetno pažljivi i zainteresovani na predavanjima i veoma aktivno su se uključivali u diskusije i iznosili svoja mišljenja. Ako u svojim sredinama budu mogli da primene barem jednu stavku koju su čuli od predavača seminar će biti izuzetno uspešan.