MIK: Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

13. 01. 2021

MIK: Raspisani konkursi iz oblasti javnog informisanja

Ministarstvo kuture i informisanja raspisalo je danas 10 konkursa iz oblasti javnog informisanja za 2021. godinu za koje je opredeljeno 310 miliona dinara, što je najviši iznos do sada.

Prvi put ove godine raspisan je Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja koji promovišu i afirmišu teme iz oblasti kulture.

Raspisani su i konkursi za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja: za radio, televizije, za štampane medije i servise novinskih agencija, za sadržaje koji se realizuju putem elektronskih medija čiji izdavači imaju sedište na teritoriji AP Kosovo i Metohija, zatim na jezicima nacionalnih manjina, namenjenih osobama sa invaliditetom, pripadnicima srpskog naroda u zemljama regiona, kao i organizovanja i učešća na stručnim, naučnim i prigodnim skupovima, kao i unapređivanja profesionalnih i etičkih stadnarda.

Konkursi traju do 12. februara, a odluke o raspodeli sredstava biće donete najkasnije u roku od 90 dana od dana zaključenja konkursa. 

Ministarstvo kulture i informisanja poziva novinska i medijska udruženja, koja su registrovana najmanje tri godine pre datuma raspisivanja konkursa, da predlože članove konkursnih komisija kao i medijse stručnjake zainteresovane za učešće u radu komisija da se pisanim putem prijave, saopšteno je iz Ministarstva.

Detaljne informacije i potrebni formulari nalaze se na LINKU.