Šta nam je cilj?

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj Pošalji prijatelju

RAB Srbija je neprofitno udruženje posvećeno poboljšanju položaja radio stanica u Srbiji.

Misija i svrha postojanja RAB-a je obezbeđivanje organizacione, edukativne i istraživačke pomoći, informacija i pravnih saveta koji treba da koriste radio stanicama i radio industriji u celini.

U tom smislu, RAB Srbija za cilj ima:

  • Da poboljša percepciju radija kao primarnog partnerskog medija za agencije i oglašivače,
  • Da poveća količinu oglašavanja na radiju i prihod od oglašavanja na radio stanicama,
  • Da pomogne organizaciju industrije u smislu postavljanja standard i putokaza koji će od radija napraviti najpopularnije sredstvo za postizanje opipljivih rezultata oglašivača i agencija

 Ukoliko još niste naš član, kontaktirajte nas preko telefona i mejla naznačenih na stranici "kontakt" i popunite pristupnicu.

 

Umesto uvodnika, reč predsednice Organizacionog odbora RAB Srbija

Kada sam, pre 17 godina, odlučila da u Beogradu otvorim «Naxi radio», prvu radio stanicu koja će puštati samo najlepšu domaću pop i soft-rock muziku osećala sam isto nestrpljenje, uzbuđenje i radost koju sam osetila pre osam meseci, kada smo osnovali RAB.

O RAB-u sam prvi put čula, pre nekoliko godina, kada sam bila u Londonu u poseti BBC-ju. Tada sam posetila britanski RAB i sećam se da sam razmišljala o tome koliko je naša medijska i marketinška scena daleko od toga i nisam mogla da zamislim dan kada će nešto poput RAB-a postojati i kod nas. Na moju veliku radost, ispostavilo se da je taj dan mnogo bliži nego što sam očekivala...

Prošle godine, upoznala sam sasvim posebne ljude, koji su najveći zaljubljenici u radio koje sam ikada srela. Zajedno smo pričali o svim lepotama koje radio i rad na radiju donose, o prisnosti i prijateljskom odnosu koji radio ima sa svojim slušaocima i o vremenu koji oni provode uz svoju omiljenu stanicu. U svetu su ljudi, pogotovo oni koji se bave marketingom, odavno shvatili važnost radija kao medija i prednosti koje on nudi oglašivačima a koje se, pre svega, ogledaju u poverenju koje slušaoci imaju u radio.

RAB Srbija je udruženje svih srpskih radio stanica, koje žele da – zajedno- bolje plasiraju radio kao medij kao i da bolje plasiraju svoju stanicu. To divno jedinstvo možete videti i u samom logou RAB-a, svaka radio stanica predstavljena je tačkicom različite boje a tačkice -zajedno- stvaraju veliko slovo R, kao simbol radija.

Tokom prethodnih osam meseci, uspeli smo –zajedno- da naslikamo jednu lepu sliku srpskog radija. Jako sam srećna i ponosna što sam dobila priliku i zaista mi je pravo zadovoljstvo da budem na čelu RAB-a u njegovoj, možda najuzbudljivijoj, prvoj godini. Upoznala sam mnogo ljudi koji radio vole punim srcem, naučila mnogo toga o mediju koji ja volim već 17 godina i uživam u svakom novom danu i svakoj novoj aktivnosti koju osmišljavamo za RAB Srbije i njegove članice.

Ovaj sajt i newsletter su samo mali deo onog što smo spremili za vas. Radujemo se svim izazovima, zadacima i lepim i pozitivnim stvarima koje nas očekuju u narednom periodu.

Hvala Vam što ste uz RAB Srbija i što – zajedno- surfujemo na novim radijskim talasima!

Vaša Maja Rakovic