Radio je prijatelj!

Pošalji prijatelju
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj Pošalji prijatelju

Zašto?

  • jer je medij, koji komunicira jedan na jedan sa slušaocima koji svaku reklamu treba da dožive kao lično obraćanje 
  • jer je medij, koji zagrli život potrošača tokom celog dana - u pravo vreme, sa pravom porukom (jako je važno, kako je ta poruka/oglas napisan/a, a o tome čemo pričati u sledečem Njuzleteru!)
  • jer je neistinit mit, da slušaocima smetaju radijskih oglasi i  da menjaju stanicu (više o tome pišemo u RAB SRBIJA brošuri, koju možete pronaći na ovom linku) Zapamtite: ljudima ovek smetaju stvari, koje ne daju odgovor na pitanje: “Šta imam ja od toga - od tog produkta, od te vaše ponude)!

Cilj dugoročnog oglašavanja je da se ime vašeg preduzeća ili brenda ureže u misli i srca slušalaca pre nego im zatreba ono što nudite! 

Radio je finansijski, produkcijski i sadržajno idealan, da sa vašim (potencialnim ili stalnim) klijentima komunicirate na duge staze. “Pričajte” sa njima duže vreme ljudski i u oglasima odgovarajte na pitanja, koje vaši klijenti sebi postavljaju. Razmislite šta to vaše klijente nervira, gde ih “boli”, šta su želje vezane za rezultat onoga što vi nudite i onda im dajte to rešenje.

Nemojte se koncentrisati na komunikaciju sa potencijalnim klijentima na intenzivne akcije 3 puta godišnje, po 14 dana, jer nikad ne znate, kad je PRAVI TRENUTAK za njihovu odluku!

Ako nema komunikacije baš u vreme kad vas oni stvarno zatrebaju, zaboraviće vas.

Znači cilj je, da kad ljudi/klijenti/slušatelji odluče SAD JE VREME, vi već budete prvi na listi izbora, da izaberu vas.

I baš zbog toga morate u vašim radijskih oglasima govoriti o tome, šta je vaš "dijamant" - zašto da ljudi izaberu vas, a ne vašeg konkurenta, jer kad dođe vreme za ODLUKU, onda možete privući samo još one, koji kupuju najpovoljnije (a to su transakcijski klijenti, koji nisu stvoreni za dugoročnu saradnju i nemaju dugoročno koristi za vaše preduzeće ili brend).

Zato, krajnje prijateljski:

  • Svoje klijente treba da dobro upoznate, da bi znali gde i kako im možete poboljšati život
  • Komunicirajte više, ne samo 3 puta godišnje
  • Komunicirajte kao ljudi; kad pišete oglase, nemojte vikati na ljude sa luuuudiiiiim cenaaammaa, najboljooooim kvalitetom, ne pričajte jezikom koji ne razumeju, ne budite kreativni samo zbog kreative - jer tako ne pričamo sa prijateljima.

Svi znamo, zašto smo u suštini sa nekim prijatelji - zašto i kako jedni drugima ulepšavamo život - neki prijatelji su odlično rame za plakanje, neki su odlični kuvari i prave odličan roštilj, treći nikad ne zaboravljaju sve tvoje godišnjice - znači, svako ima svoje kvalitete. Tako je i sa radiom i svim ostalim medijima. Radio ima svoje karakteristike i svoja pravila kao oglašavački medij - ako hoćemo da donosi rezultate, moramo ga dobro upoznati i iskoristiti njegove potencijale!

Komunikacija preko radija neka obavezno bude u atmosferi posebnosti vašeg brenda i ako znate kako različiti mediji međusobno naprave odličnu simbiozu, onda od klijenata/potrošača dobijate prijatelje za celi život.

Radio is beautiful.

Vaša,
mag. Lenja F. Papp direktorka RAB SLOVENIJA

(marketinško-edukativne agencije, 103% specializirane za radijsko oglašavanje i stvaranje diamantnih business priča)