Rejting na društvenim mrežama: Naxi najposećeniji

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

21. 04. 2018

Rejting na društvenim mrežama: Naxi najposećeniji

Među najposećenijim stranicama u Srbiji na društvenim mrežama su i dve članice RAB Srbija.

Austrijska kompanija Storyclash predstavila je početkom meseca listu najpopularnijih medija u Srbiji na društvenim mrežama (Social Media Ranking): Fejsbuk, Tviter, Instagram  i Jutjubu. Rejting je zasnovan na interakcijama fanova, odnosno broju lajkova, šerova i komentara na sadržajima koje su mediji podelili na svojim stranicama.

Storyclash prati milijarde interakcija na društvenim mrežama globalno i omogućava medijima i kompanijama da otkriju značajne viralne aktivnosti i da prate konkurente u realnom vremenu, kako bi lakše donosili odluke zasnovane na podacima ali ostvarili još više interakcija, prenosi Domino magazin.

Na ovoj listi od 64 najpopularnijih srpskih medija na društvenim mrežama ubedljivo je na prvom mestu Naxi radio. Kako su u austrijskoj kompaniji objasnili, to je zato što je Naxi radio imao pametnu strategiju, pa je uspeo da dostigne prvu poziciju sa 837.842 interakcije tokom marta.

,,Radio- stanica je pronašla pametan i jednostavan način kako bi dobila mnogo interakcija, angažujući fanove zabavnim slikama i tekstovima” navodi se u objašnjenju.

Drugo mesto je zauzeo je portral Dnevna doza lepog sa 753.510 interakcija, dok je na trećem mestu list Blic sa 725.830 interakcija.

Kada je reč o lokalno-regionalnim stanicama treba istaći i uspeh novosadskog medija 021 koji je zauzeo 22. mesto sa 64.628 interakcija.

Beogradski Naxi radio je na listi pokorio sve nacionalne medije, a novosadski Radio 021 je praktično najbolje rangirana lokalno-regionalna medijska kuća.  

image1