Naxi radio glavni medijski partner Beogradskog proleća 2023

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj

Pošalji prijatelju

15. 03. 2023

Naxi radio glavni medijski partner Beogradskog proleća 2023

U MTS Dvorani juče su saopštena imena ovogodišnjih izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala Beogradsko proleće, a ove godine Naxi radio je glavni medijski partner.

U MTS Dvorani juče su na konferenciji za medije saopštena imena ovogodišnjih izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala Beogradsko proleće. I ove godine, Naxi radio je glavni medijski partner ovog prestižnog muzičkog festival, koji će se održati 22. aprila.

Na konferenciji su se medijima obratili: Maja Rakovic, vlasnica i glavna i odgovorna urednica Naxi radija i predsednica selekcione komisije i stručnog žirija, Ivan Ilić, muzički urednik Festivala Beogradsko proleće i predsednik Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije i Branko Klanšček, umetnički direktor Festivala Beogradsko proleće.

- Ponosna sam što je Naxi radio deo "Beogradskog proleća". Odrastala sam sa ovim festivalom i sa svojim roditeljima uživala posećujući ,,Beogradsko proleće". Raduje me što Naxi radio učestvuje u stvaranju novog "Beogradskog proleća", koje će biti jednakog kvaliteta kao oni ranije. Veoma sam ponosna na to što mi je dodeljena prilika da kao predsednica stručnog žirija i selekcione komisije učestvujem u odabiru ovogodišnjih takmičarskih pesama. Na nama je bila velika odgovornost, posvećeno smo proveli sate i dane u njihovom odabiru. Srećna sam što će prve tri nagrade dodeliti publika, jer je ona ta koja bira najbolje. Još jedna divna stvar ovog festivala je ta da je on i regionalni i da nam dolaze pesme iz celog regiona - istakla je Maja Rakovic neskrivajući zadovoljstvo što je interesovanje za ovaj festival veliko  i što ovih dana prestonica priča o "Beogradskom proleću".

image1

Predsednik Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije Ivan Ilić koji je i muzički urednik Festivala ,,Beogradsko proleće”  istakao je da je "Beogradsko proleće" festival koji u sebi nosi težinu i tradiciju, a da ga najviše raduje činjenica da će se na festivalu muzika izvoditi uživo.

Branko Klanšček, umetnički direktor "Beogradskog proleća", naglasio je da je prošlogodišnja pobednička pesma "Čuvam ljubav" Tonija Cetinskog postala regionalni hit, i da se nada da će i ove godine nagrađene pesme doživeti takav uspeh.

Umetnici koji će nastupiti 22. aprila na sceni mts Dvorane su:

Tijana Bogićević - "Krila od dima"

Milena Vučić - "Udostoji"

Saša Vasić - "Otac"

Lado Leskovar i Bora Đorđević - "Verica"

Isak Šabanović - "Svakoj sam po nešto dao"

Adi Šoše - "Pusto ostrvo"

Ana Stanić - "Krila"

Nenad Ćeranić i Mirna Košanin - "Samo ljubi me"

Princ - "Divna"

Kristijan Rahimovski - "Suze nebeske"

Danijel Alibabić - "Pitaj ga"

Miloš Stojković - "Dođi u moj grad"

Jelena Vlahović - "Amanet"

Dule Lušin - "Prst sudbine"

Milan Bujaković - "Mala"

Iva Lorens - "Stranac"

Jasna Đokić - "San o zaljubljenoj"

Monika Knezović - "Jaka kad je najteže"

Umetnici će se takmičiti u kategorijama: najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a dok će publika odlučiti o prvoj, drugoj i trećoj nagradi Festivala.

Na ovogodišnji konkurs za obnovljeno "Beogradsko proleće 2023", koji je trajao od 15. januara do 15. februara, prijavljeno je čak 304 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima, od kojih je odabrano osamnaest  takmičarskih.