23. Radio-dani od 10. do 12. aprila na Zlatiboru

Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj

Pošalji prijatelju

29. 03. 2022

23. Radio-dani od 10. do 12. aprila na Zlatiboru

Organizatori - Udruženje radio-stanica RAB Srbija - okupiće u hotelu ,,Mona“ na Zlatiboru, od 10. do 12. aprila, radijske i medijske profesionalce iz zemlje i regiona.

23. Radio-dani RAB Srbija biće održani od 10. do 12. aprila na Zlatiboru u hotelu ,,Mona“. Na jednom mestu naći će se vlasnici i direktori radio-stanica članica RAB Srbija i radio-stanica iz Hrvatske, BiH, Makedonije, urednici, voditelji i dizajneri zvuka, gosti iz drugih radijskih udruženja, novinarskih udruženja, radio i TV stanica.

I ove, kao i sve prethodne Radio-dane, otvoriće predsednica RAB Srbija Maja Rakovic sa predstvanicima Ministarstva kulture i informisanja i REM-a.

image3(Maja Rakovic, otvaranje Radio-dana 2021.)

Panelom  ,,Kuda ide vaša reklama“ počeće 23. Radio-dani.  Moderator će biti Ferenc Berček (zamenik predsednice RAB Srbija), a panelisti: Robert Čoban (vlasnik i direktor Color Press Group, Novi Sad), Mugdim Šehalić (član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije), Nikola Kovačević (direktor NAXI Media Mix, Beograd), Adnan Osmanagić (generalni direktor RSG group, BiH), Tomislav Jakobović (konsultant, Brand Media Consulting, Hrvatska), Dragan Mandić (account manager OMD Media, član Saveta RAB Srbija) i Tamara Mikuš (programska direktorka Šlager FM, Budimpešta- online).

Drugi panel je planiran za 11. april i nosi naziv ,,5G i DAB+ želje i mogućnosti“. Moderator će biti Maja Rakovic (predsednica RAB Srbija), a panelisti: Natalija Varagić (Sektor za elektronske komunikacije, Koordinator grupe, RATEL), Emir Povlakić (Rukovodilac sektora za dozvole, digitalizaciju i koordinaciju u emitovanju RAK, BiH), Zorana Bojičić (Direktor Tehnike Radio Beograda), Filip Elčić (Telekom Srbija), Janoš Muranji (Nagy frekvencija kft, Mađarska) i Ferenc Berček (zamenik predsednice RAB Srbija).

Rich McClear,  radijski ekspert i dugogodišnji direktor IREX Serbia na kratko će putem zum aplikacije razgovarati sa članicama RAB-a o radiju, kao i Bud Stiker, marketing stučnjak i konsultant iz SAD-a, koji će davati savete za prodaju radijske reklame.

Predavanja na 23. Radio-danima RAB Srbija imaće i naši ugledni gosti iz Mađarske. Đula Horvat, nekadašnji tehnički direktor Šlager radija, Class FM-a i Lanchid radija, koji je jedan od najvećih evropskih stručnjaka za radijsku studijsku tehniku, će govoriti o audio-procesorima, važnosti zvuka i evropskim standardima. Iz Mađarske će doći i Janoš Muranji, vlasnik i direktor Nagyfrekvencija kft  - frirme koja se 25 godina bavi merenjem, a Janoš je vodeći stručnjak na temu emisione tehnike. Njegovo predavanje će nositi naziv ,,Novi standardi u prenosima modulacije, nove mogućnosti i nove tehnike, evropski standardi“.

image2(Radio-dani, 2019.) 

Mugdim Šehalić, član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije govoriće na temu ,,Kako se oglašavati u vreme krize“, a kolega iz Novog Sada Srđan Merković (Reklamna agencija Poenta) će imati predavanje ,,Ko su gospodin Lufs i Ebu R 128 i šta oni hoće?“

Goranka Jednak Maksimović je predstavnica RadioDays Europe i njeno predavanje ,,Radio: dve godine kasnije... „ će biti o tome koga je radio osvojio, šta je pandemija odnela radijskim slušaocima i zašto je ulaganje u audio sadržaj na zahtev sve prisutnije.

Iz Beograda nam stiže Nevena Azinović, kreativna direktorka NAXI radija i ona će govoriti o tome šta mladi očekuju od radija.

Skup će biti zatvoren Skupštinom RAB-a.

Radio-dane RAB Srbija finansiraju radio-stanice, članice RAB-a.

Obe večeri će biti organizovana svečana večera, a goste će zabavljati bend ,,Boemi“ iz Zaječara, a specijalni gosti biće kiki Lesandrić i bend ,,Osvajači".  

***

Predavači i panelisti:    

Rich McClear, radijski ekspert i dugogodišnji direktor IREX Serbia, SAD

Bud Stiker, marketing stučnjak i konsultant, SAD

Gyula Horvath, nekadašnji tehnički direktor Slager radija, Class FM-a i Lanchid radija, jedan od najvećih evropskih stručnjaka za radijsku studijsku tehniku, Mađarska

Janos Muranyi, vlasnik i direktor Nagyfrekvencija kft, 25 godina radio kao licencirana firma merenja za njihov RATEL, trenutno održava 90% predajne opreme svih radio stanica i lokalnih televizija, vodeći stručnjak na temu emisione tehnike, Mađarska

Tamara Mikuš, programska direktorka Slager radija, Budimpešta

Adnan Osmanagić, RSG group, generalni direktor, BiH

Emir Povlakić, Šef odsjeka za audivizuelne usluge, RAK, BiH

Tomislav Jakobović, konsultant, Brand Media Consulting (Hrvatska)

Robert Čoban, vlasnik i direktor Color Press Group, Novi Sad

Natalija Varagić, Sektor za elektronske komunikacije, Koordinator grupe (RATEL)

Mr Filip Elčić, inženjer za tehnološku strategiju, Direkcija za tehniku, Telekom Srbija

Mugdim Šehalić, član Upravnog odbora Udruženja za tržišne komunikacije Srbije

Zorana Bojičić, Direktor Tehnike Radio Beograda

Nikola Kovačević, direktor NAXI Media Mix, Beograd

Goranka Jednak Maksimović, predstavnica Radiodays Europe

Dragan Mandić, account manager OMD Media, član Saveta RAB Srbija

Nevena Azinović, kreativna direktorka NAXI radija, Beograd

Ferenc Berček, zamenik predsednice RAB Srbija

Srđan Merković, reklamna agencija Poenta, Sremska Kamenica

***

Programske teme:                                                                                                                     

•       Šta mladi očekuju od radija                                                                                               

•       Radio dve godine kasnije...                                                                                               

•       Audio procesori, važnost zvuka i evropski standardi

•       Prenos modulacije, nove mogućnosti i tehnike, evropski standardi

•       Standard glasnoće radija

•       Kako se oglašavati u vreme krize

•      Saveti za prodaju

***

Tema panela:

•      Kuda ide vaša reklama

•     - 5G i DAB + - želje i mogućnosti